Repatrieri funerare Europa

Repatrieri funerare Europa

Compania de pompe funebre Condolio isi desfasoara activitatea de peste 19 ani, perioada in care a dobandit o experienta solida in prestarea serviciilor funerare. Transportul funerar international (repatriere decedati) este parte integranta a serviciilor oferite de Condolio, alaturi de constatatare deces, imbalsamare, cosmetica mortuara, incinerare sau organizare parastase.

Condolio dispune in cadrul departamentului dedicat  pentru repatrieri decedati de:

  • consilieri in problematica deceselor internationale si a repatrierilor, care va pot sfatui in luarea deciziilor
  • specialisti in intocmirea documentelor de transport, familiarizati cu particularitatile legislative si organizatorice ale tarilor europene
  • autovehicule funerare frigorifice, dotate conform normelor europene de transport funerar
  • soferi cu experienta in repatrierea decedatilor din Europa, care cunosc rutele optime de transport

Toate acestea se afla la dispozitia familiilor indurerate pentru a-i ajuta la aducerea in tara a trupului neinsufletit si inmormantarea in pamant romanesc, alaturi de stramosi. Cunoastem suferinta pricinuita de pierderea unei persoane apropiate in Romania. In cazul decesului in strainatate se mai adauga si greutatea necunoasterii limbii si a procedurilor legale pentru repatrierea funerara.

Ce include serviciul repatrieri funerare?

Serviciul de repatriere decedati este unul complex, care dpinde de modalitatea aleasa – pe cale rutiera, pe cale aeriana, a cenusii funerare ori a osemintelor. De aici rezulta unele elemente obligatorii – consiliere, intocmirea documentelor de transport, predarea documentelor si a ramasitelor persoanei decedate, dar si unele optionale. De exemplu sicriul de zinc si cel din lemn pentru transport nu isi au utilitatea in situatia repatrierii cenusii funerare.

Cat costa repatrierea decedatilor?

Datorita multiplelor optiuni de transport funerar nu putem vorbi de un cost fix al repatrierii funerare. Principalele caracteristici care influenteaza costurile sunt calea de repatriere – rutiera, aeriana si distanta pana la locul inmormantarii, acolo unde corpul neinsufletit este predat familei.

Modul de deces al persoanei ce trebuie repatriate are o influenta importanta in costul final. In situatia decesului in accident rutier corpul neinsufletit poate fi preluat de o firma de pompe funebre locala si pastrat in camera frigorifica in vederea repatrierii. Costul transportului de la locul accidentului si al utilizarii camerei frigorifice private va fi perceput familiei de catre firma de pompe funebre locala.