Repatriere cenusa

Sunt din ce in ce mai frecvente situatiile in care este aleasa incinerarea in detrimentul inmormantarii traditionale. In aceste cazuri repatrierea decedatului se reduce la repatriere cenusa. Exista numeroase argumente pro-incinerare, printre acestea numarandu-se igiena crescuta, costurile cu inmormantarea si transportul funerar mai mici.

Servicii Funerare Condolio poate organiza procedura de incinerare a persoanei decedate, in acest sens va lua legatura cu o companie de pompe funebre locala. Aceasta se va ocupa de pregatirea decedatului, transportul funerar pana la crematoriu si supravegherea procesului de incinerare. Cenusa rezultata va fi pusa intr-o urna funerara si apoi va fi expediata catre Romania pentru a fi predata familiei.

Etape repatriere cenusa

Familia sau persoana imputernicita va decide ce se intampla mai departe cu cenusa decedatlui: o pastreaza in propria locuinta, depoziteaza urna in locuri special amenajate (crematoriu, cimitir, etc.) sau o imprastie in natura. Atat optiunea pentru incinerare cat si decizia privind cenusa funerara trebuie sa fie in concordanta cu dorintele persoanei decedate.