Repatriere Spania

Alaturi de Italia, Spania este destinatia preferata a romanilor care doresc sa munceasca in Europa, aici dezvoltandu-se o comunitate numeroasa.

Optiuni in cazul decesului in Spania

In cazul decesului in Spania, romanii au urmatoarele optiuni:

  1. inmormantarea intr-un cimitir local.
  2. incinerarea intr-un crematoriu local, urmata de repatrierea cenusii funerare, ingroparea/depozitarea acesteia in Spania sau imprastierea in natura.
  3. repatrierea funerara a corpului neinsufletit in vedrea inmormantarii in Romania. O solutie este repatrierea funerara rutiera, dar se poate opta si pentru repatrierea cu avionul, avand in vedere distanta.

Pentru primele doua situatii trebuie luata legatura cu un preot local (in functie de confesiunea religioasa a decedatului) si cu o firma de servicii funerare care se va ocupa de organizarea inmormantarii/incinerarii. Trebuie avut in vedere costurile ridicate ale inmormantarii in tarile occidentale.

Declararea decesului in Spania

In Spania decesul persoanelor se declara la biroul Registrului Civil, sectia Decese din zona administrativa in care a survenit decesul. Pentru eliberarea certificatului de deces este necesara depunerea documentelor medicale care sa ateste incetarea din viata, practic un constatator al decesului semnt de medic.

Biroul potrivit (cel mai apropiat) pentru inregistrarea decesului poate fi gasit cautand in baza de date cu sediile Registrului Civil aici.

Acte necesare repatriere decedat Spania

Indiferent de calea de repatriere (rutiera, aeriana) aleasa trebuie intocmite o serie de documente pentru transportul funerar. Pentru obtinerea documentelor de transport trebuie indeplinite si conditiile de transport decedati (imbalsamare, asezare corp in sicriu zinc).

Optiuni repatriere Spania

transport funerar

Repatriere funerara rutiera

Afla mai ulte informatii despre repatriere funerara rutiera din Spania: conditii, acte necesare, procedura.

repatriere cu avionul

Repatriere funerara aeriana

Informatii despre repatriere decedat Spania cu avionul: procedura, durata, acte necesare, preluarea de la aeroport si transportul in tara.

Obtinerea certificatului de deces romanesc

Certificatul de deces romanesc se elibereaza in baza certificatului de deces emis de autoritatile din Regatul Spaniei. El poate fi obtinut de la misiunea diplomatica romana in Spania sau in tara, de la Biroul de Evidenta a Populatie aferent ultimului domiciliu al decedatului.

In cazul in care obtineti certificatul multilingv (certificado plurilingüe) si solicitati documentul romanesc de la Consulat nu mai este necesarta apostilarea ori traducerea celui spaniol.

Servicii consulare in Regatul Spaniei

Sectia Consulara a Ambasadei la Madrid

Consulatul general la Barcelona

Consulatul general la Bilbao

Consulatul general la Sevilla

Consulatul la Zaragoza

Consulatul la Castellon de la Plana

Consulatul la Almeria

Consulatul la Ciudad Real