Repatriere cu avionul

Repatriere funerara pe cale aeriana, curse cargo internationale

In situatia in care nefericitul eveniment s-a intamplat pe alt continent, se poate efectua repatriere cu avionul pentru corpul neinsufletit. Continentul indepartat nu este conditie obligatorie pentru repatrierea funerara pe cale aeriana, se poate efectua si din Europa.

Pregatirea pentru repatriere cu avionul

Pentru ca repatrierea pe cale aeriana sa fie posibila trebuie intreprinse actiuni specifice pentru realizarea transportului corpului neinsufletit. Sunt doua directii de actiune: obtinerea documentelor, aprobarilor, avizelor si pregatirea  decedatului pentru transport. Legislatia internationala prevede asezarea acestuia in sicriu de zinc perfect etans si apoi introducerea in sicriul de lemn.

Aceste pregatiri pot fi realizate de o agentie de pompe funebre din tara respectiva, de regula o companie partenera Condolio. In situatia in care nu exista un partener in localitatea respectiva vom apela la servicii profesioniste, a caror desfasurare o vom monitoriza atent.

Etapele repatrierii cu avionul

repatriere funerara cu avionul

Repatrierea cu avionul este o operatiune mai complexa decat repatrierea funerara auto. Aceasta deoarece implica agentia cargo pentru rezervarea zborului, autoritati de frontiera, autoritati aeroportuare. Durata repatrieri cu avionul din Europa este mai mare decat cea rutiera din mai multe cauze. Cresterea birocratiei (formalitati suplimentare la aeroporturi), depunerea sicriului cu o zi inainte de zbor, escale ce pot dura si 24 ore sunt principalele motive de intarziere a repatrierii decedatului.