Repatriere Italia

Alaturi de Spania, Italia este destinatia de top a romanilor care pleaca sa munceasca in afara granitelor romanesti. Alegerea se datoreaza in marte parte apropierii limbii italiene de cea romana. Bineintales mai exista si turismul, Italia avand obiective unice pe care orice om ar trebui sa le vada.

Optiuni in cazul decesului in Italia

In situatia regretabila a decesului in Italia, cetatenii romani au 3 optiuni:

  1. inmormantarea intr-un cimitir local.
  2. incinerarea intr-un crematoriu local, urmata de repatrierea cenusii funerare, ingroparea ori imprastierea in natura.
  3. repatrierea funerara a corpului neinsufletit in vedrea inmormantarii in Romania. O solutie este repatrierea funerara rutiera, dar se poate opta si pentru repatrierea cu avionul, pentru zonele mai indepartate din sudul peninsulei.

Pentru inmormantarea intr-un cimitir italian trebuie luata legatura cu un preot local (in functie de confesiunea religioasa a decedatului) si cu o firma de servicii funerare care se va ocupa de organizarea inmormantarii. Ca in orice tara cu un nivel de trai mai ridicat, costurile inmormantarii sunt sensibil mai mari decat in Romania.

Declararea decesului in Italia

Declararea decesului in Italia se face la autoritatile locale din zona in care a survenit decesul. Acesta poate fideclarat de rude, prieteni, persoana care a descoperit corpul neinsufletit, personal medical din spital, in functie de imprejurarile decesului.

Acte necesare repatriere decedati Italia

Indiferent de calea de repatriere (rutiera, aeriana) aleasa trebuie intocmite o serie de documente pentru transportul funerar. Pentru obtinerea documentelor de transport trebuie indeplinite si conditiile de transport decedati (imbalsamare, asezare corp in sicriu zinc).

Optiuni repatriere Italia

transport funerar

Repatriere funerara rutiera

Afla mai ulte informatii despre repatriere funerara rutiera din Italia: conditii, acte necesare, procedura.

repatriere cu avionul

Repatriere funerara aeriana

Informatii despre repatriere decedat Italia cu avionul: procedura, durata, acte necesare, preluarea de la aeroport si transportul in tara.

Obtinerea certificatului de deces romanesc

Certificatul de deces romanesc se elibereaza in baza certificatului de deces emis de autoritatile din Republica Italiana. El poate fi obtinut de la misiunea diplomatica romana in Italia sau in tara, de la Biroul de Evidenta a Populatie aferent ultimului domiciliu al decedatului.

Servicii consulare in Italia

Sectia Consulara a Ambasadei la Roma

Consulatul general la Bologna

Consulatul general la Milano

Consulatul general la Torino

Consulatul general la Trieste

Consulatul general la Bari